Za to właśnie kochamy kuchnię włoską. Wystarczy połączyć zaledwie kilka składników, aby otrzymać pełne smaku danie. Taka właśnie jest ta fasola z oliwą i serem. Można podać ją samodzielnie na przykład z grzanką albo jako dodatek do mięs i ryb. Przepis na fasolę z oliwą i serem Składniki: 250 gramów białej fasoli suszonej, 100 ml oliwy, 3 ząbki czosnku, 100 gramów parmezanu lub innego podobnego twardego sera dojrzewającego, płaska łyżka oregano, sól, pieprz. Jak zrobić fasolę z oliwą i serem? Fasolę namocz prz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...