Czeski smażony ser z frytkami i sosem tatarskim. Potrójna panierka robi robotę. PRZEPIS

Czeski smażony ser z frytkami i sosem tatarskim. Potrójna panierka robi robotę. PRZEPIS

Czeski smażony ser z frytkami i sosem tatarskim. Potrójna panierka robi robotę. PRZEPIS

To jeden z najbardziej znanych czeskich przysmaków, obowiązkowa pozycja w menu barów i restauracji w tym kraju. Wydawać by się mogło, przyrządzenie smażonego sera to nic skomplikowanego, a jednak, jeśli panierka zawiedzie, mamy w kuchni katastrofę, bo ser wypłynie do gorącego oleju. Z tego przepisu dowiesz się, jak zrobić ją prawidłowo. Musi być naprawdę szczelna i gruba. Smažený sýr to niezwykle kaloryczne, ale też pyszne danie. Dlatego raz na jakiś czas przyrządzamy je w naszej kuchni. Niestety, w wielu resta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.