To jeden z najbardziej znanych czeskich przysmaków, obowiązkowa pozycja w menu barów i restauracji w tym kraju. Wydawać by się mogło, przyrządzenie smażonego sera to nic skomplikowanego, a jednak, jeśli panierka zawiedzie, mamy w kuchni katastrofę, bo ser wypłynie do gorącego oleju. Z tego przepisu dowiesz się, jak zrobić ją prawidłowo. Musi być naprawdę szczelna i gruba. Smažený sýr to niezwykle kaloryczne, ale też pyszne danie. Dlatego raz na jakiś czas przyrządzamy je w naszej kuchni. Niestety, w wielu resta... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...