Pogoda taka, że postanowiliśmy ugotować coś rozgrzewającego i sycącego, ale bez mięsa. Tak przypomnieliśmy sobie o świetnym przepisie na kartoflankę curry. Pyszna jest ta zupa i w 100 procentach roślinna. Przepis na curry kartoflankę Składniki: 2 średnie cebule, 3 ząbki czosnku, około 3 cm kawałek świeżego imbiru, 4 średnie ziemniaki, dwie garści czerwonej soczewicy, 200 ml mleka kokosowego (pół standardowej puszki), 2 łyżeczki czerwonej pasty curry (kupując, zwróć uwagę na stopień ostrości, w tym przepisie uży... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...