Chiński rosołek jajeczny. Możesz zrobić go na bazie tradycyjnego rosołu. PRZEPIS

Chiński rosołek jajeczny. Możesz zrobić go na bazie tradycyjnego rosołu. PRZEPIS

Chiński rosołek jajeczny. Możesz zrobić go na bazie tradycyjnego rosołu. PRZEPIS

Tę zupę możesz przygotować od podstaw lub wykorzystać rosół, który już masz. Jest nie tylko pyszna, ale też wzmacnia, dlatego świetnie sprawdza się przy przeziębieniu albo gdy trzeba wrócić do formy po zakrapianej imprezie. Przepis na chiński rosołek jajeczny Składniki: Około 500 ml domowego rosołu przygotowanego na przykład według tego przepisu Około 2 cm kawałek świeżego imbiru 2 ząbki czosnku Płaska łyżka mąki ziemniaczanej 2 jajka Sos sojowy Szczypiorek i chili do podania. Jak zrobić chiński rosołek jaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.