Biały chłodnik. Nie ma nic lepszego niż talerz tej zupy w upalny dzień. PRZEPIS

Biały chłodnik. Nie ma nic lepszego niż talerz tej zupy w upalny dzień. PRZEPIS

Biały chłodnik. Nie ma nic lepszego niż talerz tej zupy w upalny dzień. PRZEPIS

Orzeźwia, świetnie smakuje, idealny, gdy za oknem żar leje się z nieba. Mamy dziś dla was przepis na biały chłodnik z dużą ilością warzyw. W odróżnieniu od chłodnika litewskiego nie ma w nim botwinki, niemniej jest co najmniej tak samo pyszny, choć zupełnie inny. Przepis na biały chłodnik Składniki: 1 pęczek rzodkiewki, około 5 niezbyt dużych ogórków gruntowych (mogą być też małosolne ), 2 ząbki czosnku, pęczek szczypiorku, pęczek koperku, 1 litr kefiru, 2 łyżki octu jabłkowego lub soku z cytryny, sól, pieprz, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.