Orzeźwia, świetnie smakuje, idealny, gdy za oknem żar leje się z nieba. Mamy dziś dla was przepis na biały chłodnik z dużą ilością warzyw. W odróżnieniu od chłodnika litewskiego nie ma w nim botwinki, niemniej jest co najmniej tak samo pyszny, choć zupełnie inny. Przepis na biały chłodnik Składniki: 1 pęczek rzodkiewki, około 5 niezbyt dużych ogórków gruntowych (mogą być też małosolne ), 2 ząbki czosnku, pęczek szczypiorku, pęczek koperku, 1 litr kefiru, 2 łyżki octu jabłkowego lub soku z cytryny, sól, pieprz, ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...