To była sekunda, kiedy przeglądając internet natrafiłam na tak przepiękne kartofelki Hasselback, że w zachwycie wybiegłam do warzywniaka, aby zakupić woreczek tych młodych łobuzów. Wróciłam z naręczem nadprogramowych innych pyszności w postaci zielonych szparagów, rzodkiewek i szczypiorku, ogłaszając domownikom w przelocie, że zajmuję dziś kuchnię. Ten rodzaj ponacinanych ziemniaków w cienkie plasterki wywodzi się ze szwedzkiego brzegu, a nazwa pochodzi od sztokholmskiej restauracji Hasselbacken, w której zostały zaserw... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)