Placuszki jaglano – bananowe

Placuszki jaglano – bananowe

Placuszki jaglano – bananowe

Przepis na : kolacja

Kasza jaglana jest teraz bardzo popularna. Staram się co jakiś czas ją wykorzystać, ale ciągle za mało. Kaszę jaglaną ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej. Do wysokiej miski wrzucić zimną ugotowaną kaszę, żółtka. Dodać mleko, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, połamane na kawałki banany, proszek do pieczenia. Za pomocą blendera zmiksować. Białka z solą ubić na sztywną pianę. Dodać ubite białka do masy i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nałożyć duż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placuszki, kasza, kasza jaglana, banan, śniadania, ciasto, syrop, obiad, kolacja, ciasta z masa, bez pieczenia, ciasto z bananami, ciasto z bananem, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z kaszy jaglanej

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.