Placuszki dyniowo – twarogowe

Placuszki dyniowo –  twarogowe

Placuszki dyniowo – twarogowe

Przepis na : śniadanie

Moje kolejne słodkie śniadanko. Mniam polecam. Z tej porcji wyszło mi 14 placuszków. Przepis na wykonanie w thermomiksie na dole. Przygotowanie dyni – najlepiej dzień wcześniej przygotować puree z dyni lub użyć ze słoika lub puszki. Dynię pokroić na mniejsze kawałki, skóry nie ścinać. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec dynię 45-50 minut. Zależy jaka jest duża. Po upieczeniu sprawdzić łyżką czy jest już miękka. Jak łatwo odejdzie miąższ od skóry, to znaczy że jest gotowa. Zostawić, żeby dynia ostygła. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placuszki, dynia, twaróg, ciasto, śniadania, dynia pieczona, syrop, obiad, kolacja, ciasta z masa, łatwe ciasto

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.