Mus jabłkowy z imbirem

Mus jabłkowy z imbirem

Mus jabłkowy z imbirem

Gorączka zapraw rozpoczęta, dostaje jabłka od znajomych. Nawet tu w Anglii prawie w każdym ogrodzie rośnie jakaś jabłonka. Wykonanie w thermomix na dole Jabłka obrać ze skórki i wyciąć gniazda nasienne. Pokroić jabłka w cienkie plasterki. Do garnka wrzucić jabłka i gotować aż się rozgotują. Dużo mieszać. Dodać cukier i potarty na tarce imbir. Oczywiście wcześniej trzeba go oskrobać ze skórki. Gotować jeszcze 5 minut. Wyparzyć słoiki i wlać gorący mus. Szybko zakręcić i przykryć słoiki grubym ręcznikiem i zostawi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, mus, imbir, słoik, przetwory

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.