Taka zupa pachnie latem, uwielbiam ją. Zawsze jak ją tu w Anglii gotuję to wzdycham Jest mi smutno tęsknię za domem. Mam w ogrodzie lubczyk, ale jak nie macie świeżego to można dodać maggi w płynie. Do garnka wlać wodę, dodać oczyszczone skrzydełka. Doprawić solą do smaku. Zagotować, zdjąć szumy i wyrzucić. Gotować 10 minut. Marchewki, pietruszkę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pora pokroić w cienkie paseczki. Kapustę poszatkować. Z gałązek natki pietruszki oderwać listki i zostawić na później. Do zup...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl