Kapuśniak ze świeżej młodej kapusty

Kapuśniak ze świeżej młodej kapusty

Taka zupa pachnie latem, uwielbiam ją. Zawsze jak ją tu w Anglii gotuję to wzdycham Jest mi smutno tęsknię za domem. Mam w ogrodzie lubczyk, ale jak nie macie świeżego to można dodać maggi w płynie. Do garnka wlać wodę, dodać oczyszczone skrzydełka. Doprawić solą do smaku. Zagotować, zdjąć szumy i wyrzucić. Gotować 10 minut. Marchewki, pietruszkę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pora pokroić w cienkie paseczki. Kapustę poszatkować. Z gałązek natki pietruszki oderwać listki i zostawić na później. Do zup...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.