Kapuśniak ze świeżej młodej kapusty

Kapuśniak ze świeżej młodej kapusty

Taka zupa pachnie latem, uwielbiam ją. Zawsze jak ją tu w Anglii gotuję to wzdycham Jest mi smutno tęsknię za domem. Mam w ogrodzie lubczyk, ale jak nie macie świeżego to można dodać maggi w płynie. Do garnka wlać wodę, dodać oczyszczone skrzydełka. Doprawić solą do smaku. Zagotować, zdjąć szumy i wyrzucić. Gotować 10 minut. Marchewki, pietruszkę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pora pokroić w cienkie paseczki. Kapustę poszatkować. Z gałązek natki pietruszki oderwać listki i zostawić na później. Do zup...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, kapustą, ziemniaki, skrzydełka, kapusniak

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.