Wieprzowina z galaretką w słoiku

Wieprzowina z galaretką w słoiku

Wieprzowina z galaretką w słoiku

Pyszna i aromatyczna konserwa mięsna na kanapki, czyli wieprzowina z galaretką w słoiku. Mięso w słoikach to nie tylko doskonała domowa wędlina do chleba, ale też sprawdzony przepis na wieprzowinę w sosie własnym bez konserwantów. Tylko świeże mięso, klasyczne przyprawy i pasteryzacja. Jak zrobić mięso w słoiku z galaretką? Domowe przetwory z mięsa w słoikach przygotować może każdy bez żadnego problemu. Aby wyszła nam pyszna konserwa z galaretką bez dodatku żelatyny, do mięsa należy dodać wywar z gotowanych skó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Na Wypasie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Rafał RafałRafał Rafał

Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

galaretka, wieprzowina, golonka, kanapki, kanapka, obiad, chleb, przetwory, kiełbasa, ziemniaki, kurczak, żeberka, gulasz, makaron, kapustą, gulasz z łopatki, mięso mielone, kurczak z papryką , kurczak z makaronem

Inne przepisy z Kuchnia Na Wypasie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.