Przepis na : śniadanie
Śledzie w oleju z kolorowym pieprzem i cebulką, to bardzo prosta w wykonaniu przystawka lub przekąska. Wystarczy pokroić filety na kawałki, cebulkę w piórka i zamarynować w oleju z dodatkiem kolorowego pieprzu. Takie śledzie w oleju możesz przygotować o wiele wcześniej i bez problemu postoją w lodówce nawet kilkanaście dni. Śledzie konserwuje nie tylko olej, ale również pieprz. Co najważniejsze, właśnie po kilku dniach śledzie w oleju z kolorowym pieprzem są najbardziej aromatyczne i smaczne. Jeśli szukasz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.