Ryba w cieście koperkowym

Ryba w cieście koperkowym

Ryba w cieście koperkowym

Składniki:1 duży płat białej ryby (u mnie miruna)sok z cytrynyprzyprawa do rybCiasto:2 łyżki mąki ziemniaczanej5 łyżek maki pszennejsól1 jajkosuszony lub świeży koperek 2 łyżkimleko - 60-80 mlSposób wykonania:1. Odmrożoną, umytą i osuszoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Dzielimy na mniejsze porcje.2. Wszystkie składniki ciasta poza koperkiem miksujemy. Wsypujemy koperek i mieszamy.3. Rybę maczamy w cieście z każdej strony, kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy na małym... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.