Sałatka caprese z Newellą

Sałatka caprese z Newellą

Sałatka caprese z Newellą

Troszkę inna sałatka caprese - z Newellą zamiast mozzarelli. Newella jest robiona z białka kurzych jaj, więc mogą ją spożywać osoby z nietolerancją laktozy lub kazeiny. SKŁADNIKI na 1 porcję: 10 dag Newelli (1/2 opakowania) 1 duży lub 2 mniejsze pomidory kilka zielonych oliwek gałązka bazylii oliwa z oliwek extra vergine sól WYKONANIE : Pomidory naciąć na krzyż, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Można oczywiście zostawić pomidor ze skórką, ale ja zdecydowanie wolę bez skórki. Newellę osą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.