Sos ze świeżych grzybów leśnych Późnym latem i jesienią warto wybrać się do lasu i nazbierać świeżych leśnych grzybów, które są cenione ze względu na swoje walory smakowe, a które można później przygotować na wiele sposobów, między innymi zamarynować, ususzyć, usmażyć, czy po prostu przyrządzić pyszny i aromatyczny sos ze świeżych leśnych grzybów według sprawdzonego przepisu. Poniżej przepis na sos ze świeżych grzybów leśnych: Składniki: na 4 -6 porcji 300g świeżych grzybów leśnych 200ml bulionu warzywnego l... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...