Pęczak to najstarsza odmiana kaszy jęczmiennej, przez wielu niedoceniana, a przecież zawiera mnóstwo wartości odżywczych i składników prozdrowotnych.Pęczak to ulubiona kasza mojej babci i tak jak babcia gotuję ją pod kołdrą:) Tym razem zostało mi kaszy z obiadu, więc powstała pyszna, pożywna sałatka. 2 i 1/2 szklanki ugotowanego pęczaku 300 g sera feta 10 połówek suszonych pomidorów 20 szt oliwek Kalamata 3 łyżki siekanej zielonej pietruszki 4 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 50 g prażonej cebul... czytaj dalej...
Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...