Bardzo mało wysiłku, kilka składników, a efekt niesamowity. Czasem najprostsze składniki i przepisy, są najlepsze Tradycyjny babciny przepis na kruche ciasteczka na smalcu. To właśnie smalec sprawia, że ciasteczka są niesamowicie kruche i wprost rozpływają się w ustach. Całości dopełnia smak kwaskowej żurawiny, do tego kawka, albo herbatka i nie trzeba nic więcej:) Na ok. 20 ciasteczek 2 szklanki maki pszennej (poj 250 ml) 200 g smalcu 1/2 szklanki cukru 1 jajko XL 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...