U mnie w spiżarni dżemu truskawkowego musi być zawsze na zapas. A to do chlebka z kubkiem mleka, a to do gofrów, lub właśnie do wszelkiego rodzaju ciasteczek. Dżem mój jest zawsze z całymi truskawkami z małą ilością cukru, więc kwaskowy. Właśnie taki kwaskowy dżem idealnie komponuje się z kruchymi, mocno cytrynowymi ciasteczkami. Delikatne aromatyczne ciasteczko, po brzegi wypełnione pysznym domowym dżemem, to idealny podwieczorek na ponure listopadowe popołudnia. 375 g mąki pszennej+ do podsypywania 200 g... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...