Pierogi z kurkami i mięsem drobiowym

Pierogi z kurkami i mięsem drobiowym

Pierogi z kurkami i mięsem drobiowym

farsz: 600 g kurek, 200 g piersi perliczki bez skóry (może być kurczaka), 2 cebule, 1 łyżeczka posiekanego tymianku, sól, pieprz ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli Piersi umyć, włożyć do wrzącej wody, przykryć, odstawić. Kurki (pieprznik jadalny) oczyścić z piasku, umyć w wodzie z solą (do miski wlać zimną wodą, wsypać sól, zamieszać, włożyć kurki, szybko je umyć - nie mają się moczyć w wodzie). Resztę pokroić niezbyt drobno. Cebule pokroić w kostkę, poddusić na tłuszczu, na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, kurki, ciasto, grzyby, piersi, pierś, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, drobiowe, kurczak, dania mięsne, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, szybkie ciasto, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.