Kalerosse – hybryda, warzywo powstałe w wyniku skrzyżowania kapusty brukselskiej (brukselki) z jarmużem. Warzywo bez, drażniącego niektórych, zapachu brukselki. W smaku delikatniejsze od jarmużu. Kalerosse - „ kale ” - jarmuż i „ brussels ” - brukselka. Dostępne od niedawna w Polsce za sprawą firmy Fit&Easy. 150 g kalerosse*, sól, cukier, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżeczka musztardy francuskiej, 1 płaska łyżka miodu (u mnie leśny), 30 ml oleju rzepakowego nierafinowanego, 1 – 2 mandarynki, Kalerosse obra... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...