Nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.Pokrój pomidory na ćwiartki i włóż je do dużego naczynia do zapiekania lub do brytfanki (około 25x30 cm).Obierz cebule i pokrój na duże łódeczki.Usuń gniazda nasienne z papryki i grubo pokrój.Włóż cebulę, paprykę i udka do naczynia z pomidorami.Zmiażdż nieobrane ząbki czosnku tylną częścią noża i dodaj je do brytfanki.Posyp wszystko papryką i łyżką tymianku, polej 2 łyżkami oliwy z oliwek oraz 2 łyżkami octu balsamicznego i posyp solą i pieprzem.Przemieszaj całość, żeb... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...