Za oknem piękna pogoda, w końcu zrobiła się wiosna. A skoro wiosna to i słoneczko z którego warto korzystać. Dzisiaj mam dla Was przepis na domową wegetę, wolą od przeróżnych ulepszaczy, chemii, glutaminianu sodu no i przede wszystkim z dużo większą zawartością jarzyn. Jak sprawdziłam kupna "wegeta" w swoim składzie zawiera tylko 15% warzyw a reszta to same polepszacze smaku. Przygotowanie domowej, prawdziwej wegety nie jest trudne ale wymaga sporo cierpliwości. Nie potrzeba ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...