Przepis na : śniadanie
Jajka zapiekana w kokilkach..czyli najlepsze, niedzielne śniadanie :) Można je zapiekać na dziesiątki sposobów. Dziś postawiłam, na szpinak, wędzonego łososia i kozi ser. Erupcja smaków. SKŁADNIKI:(2 porcje) 2 jajka spora garść szpinaku 50 g wędzonego łososia kawałek pora (biała część) ząbek czosnku gałka muszkatołowa kilka kosteczek koziego sera sól pieprz masło lub oliwa PRZYGOTOWANIE: Na tłuszczu przesmażamy posiekany por oraz czosnek-dodajemy szpinak. Chwilkę smażymy,aż liście troszkę zwiędną. Dopra... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...