Jeśli śledzicie nasz profil na Facebooku to na pewno wiecie, ze bierzemy udział w organizowaniu wydarzenia „W 2016 nauczę się gotować”. Akcja ma na celu zachęcenie jak największej ilości osób do domowego gotowania :) Na stronie wydarzenia co tydzień mamy inny wątek przewodni, z którym pojawiają się przepisy na dania proste, ale bardzo smaczne :) W tym tygodniu tematem są jajka. Nasza propozycja na ten niezwykle uniwersalny produkt to jajka zapiekane w awokado. Zapraszamy do zapoznania się z przepisem i oczywi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...