PIEROGI Z PŁUCKAMI Z MĄKI ŻYTNIEJ PEŁNOZIARNISTEJ

PIEROGI Z PŁUCKAMI Z MĄKI ŻYTNIEJ PEŁNOZIARNISTEJ

PIEROGI Z PŁUCKAMI Z MĄKI ŻYTNIEJ PEŁNOZIARNISTEJ

  Przy robieniu ciasta miałam trochę kłopot z powodu sypkości i kruchości mąki ŻYTNIEJ.Jednak po kilku próbach jego robienia , w końcu ciasto wyszło wspaniałe ,  delikatne w konsystencji i cudownie lekko się wałkowało.Pierogi są wyśmienite , nie czuć podrobami.Polecam - przepis autorski ,choć co tu wymyślać ,podroby to podroby hi hi....uwielbiam je!.    2 szkl.mąki pszenne 1 szkl.mąki żytniej pełnoziarnistej 1szkl.ciepłej wody (dodajemy jej tyle ile wejdzie w ciasto ) Farsz: ***************... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.