Królowa jesiennych warzyw… dynia. Bardzo wdzięczna,jej owoc można wykorzystywać zarówno w słodkich, jak i wytrawnych daniach. Można upiec większą ilość jednorazowo, zrobić puree, przechowywać w takiej postaci w lodówce lub zamrozić, wyjąć kiedy będzie potrzebna. Dziś, dodałam ją do zupy, której nie blendowałam zbyt mocno, aby kawałki były lekko wyczuwalne. Gęsta, lekko pikantna, idealna na jesień. Składniki na ok 8 porcji: 1,5 l wywaru drobiowego 2 łyżki masła 4 średnie ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czos... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...