Proponuję dziś przepis na przepyszne ciasteczka owsiane z dodatkiem rodzynków i białej czekolady . I właśnie ta biała czekolada jest sekretem cudownego smaku tych ciasteczek - gdy ugryziemy ciasteczko i natrafimy na kawałeczek białej czekolady - ten smak , coś niesamowitego - niebo w gębie mówiąc krótko. Przepis dostałam od cioci Ewy. Do przepisu dołączony jest filmik -> na końcu posta. Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje na dwie blachy): 1 szklanka mąki pół szklanki cukru 1 jajko 100 g m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i wypiekać. Podaję przepisy krok po kroku z kuchni tradycyjnej, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej.