#ogórki #czosnek #przetwory #koper #chrzan #małosolne Już najwyższy czas, by przygotowywać przetwory i zapasy na zimę. W tym roku zaczęłam od ogórków. Zazwyczaj przygotowuję je w garnku glinianym, ale przyznaję, że na potrzeby bloga, zrobiłam wyjątek i przygotowałam ogórki w szklanych słojach. Ogórki to szybka i niskokaloryczna przekąska.Z podanych proporcji składników otrzymamy 2 - 3 mniejsze (po ok. 1 - 1,5 litra). Składniki: 1 kg ogórków (świeżych, niezbyt dużych) 5-6 gałązek kopru kilka ząbków czosnku, o... czytaj dalej...
Jestem dyplomowanym dietetykiem i nauczycielem akademickim. Dodatkowo prowadzę zajęcia o zdrowym odżywianiu dla dzieci oraz warsztaty kulinarne. Prywatnie w wolnych chwilach uprawia jogging, jogę i z zamiłowaniem gotuje. Prowadzę bloga z przepisami i wskazówkami dietetycznymi: www.skorskadietetyk.com