Ciasteczka bananowo-czekoladowe

Ciasteczka bananowo-czekoladowe

Ciasteczka bananowo-czekoladowe

Ciastka nie za słodkie, ale cudownie czekoladowe. Na podwieczorek i na drugie śniadanie. Bardzo szybkie i super się je transportuje. Składniki na 6 porcji: 3 banany 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej (lub innej mąki pełnoziarnistej) 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Banany blenderem lub po prostu widelcem rozgnieć na gładką masę. Czekoladę pokroić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny

Autor

Katarzyna SkórskaKatarzyna Skórska

Jestem dyplomowanym dietetykiem i nauczycielem akademickim. Dodatkowo prowadzę zajęcia o zdrowym odżywianiu dla dzieci oraz warsztaty kulinarne. Prywatnie w wolnych chwilach uprawia jogging, jogę i z zamiłowaniem gotuje. Prowadzę bloga z przepisami i wskazówkami dietetycznymi: www.skorskadietetyk.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, ciastka , śniadania, banan, czekolada, płatki owsiane, szybkie śniadanie

Inne przepisy z Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.