Zupa krem z cukinii i szparagów z dodatkiem szpinaku, rzodkiewki i karmelizowanej cebuli dymki. Kuchnia zero waste

Zupa krem z cukinii i szparagów z dodatkiem szpinaku, rzodkiewki i karmelizowanej cebuli dymki. Kuchnia zero waste

Zupa krem z cukinii i szparagów z dodatkiem szpinaku, rzodkiewki i karmelizowanej cebuli dymki. Kuchnia zero waste

Jeśli tak jak ja kochacie zupy, to koniecznie spróbujcie mojej dzisiejszej propozycji. Pomysł na nią zrodził się nie tyle z oszczędności, co raczej z gotowania w stylu zero waste, gdyż nie znoszę marnowania żywności. W lodówce miałam jedną cukinię, niecały pęczek zielonych szparagów, garść szpinaku, kilka rzodkiewek, oraz cebulę dymkę ze szczypiorem. Oto przepis n a pyszną i zdrową zupę:   1 cukinia garść szpinaku 1/2 pęczka zielonych szparagów 5 rzodkiewek pęczek cebuli dymki ze szczypiorkiem sól i p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia i jej kobiecy świat

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.