Serniki i ciasta z dodatkiem sera to ulubione wypieki mojego męża. Ja preferuję serniki na zimno, a mąż, najchętniej zjada serniki, koniecznie jeszcze ciepłe. Podobno, są delikatniejsze w smaku. Tak było w przypadku tego ciasta, jeszcze dobrze nie ostygło a już połowa ubyła z blachy. Składniki na formę 26 x 38 cm 5 jaj 220 g mąki pszennej 180 g drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml wody 100 g cukru 4 płaskie łyżki ciemnego kakao 500 g sera twarogowego lub pół wiaderka got... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...