Kiszone pomidory

Kiszone pomidory

Kiszone pomidory

Lubicie kiszone pomidory? Ja ich smak odkryłam zupełnie niedawno i powiem Wam, że nie wyobrażam sobie aby słoiczków z tym przysmakiem zabrakło w mojej spiżarni. Kiszone pomidory są niezwykle popularne na Białorusi, Ukrainie i w Rosji. Takie pomidory podaje się na przystawkę, jako dodatek do mięs i wędlin albo jako składnik sałatek i zup. Są smaczne i zdrowe. Do kiszenia wybieram twarde i mięsiste pomidory. Lekko nakłuwam skórkę w kilku miejscach aby pomidory podczas kiszenia nie pękały. Składniki na 4 słoiki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia i jej kobiecy świat

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.