Przepis na : deser
Ciasto wyglądem przypomina sławne ciasto siostry Anastazji -Kilimandżaro. Moja wersja odrobinę się różni. Zamiast kremu budyniowego, ciasto przełożyłam bitą śmietaną. Składniki: 6 jajek 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki maki ziemniaczanej, 1 szklanka cukru, 2 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżka zimnej wody. Masa jabłkowa: 1 kg startych jabłek, 1 galaretka (u mnie pomarańczowa) 1 łyżka masła. Masa śmietanowa 450 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki żelatyny 1/4 szklanki g... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...