Przepis na : śniadanie
Pasta ze szprotek w pomidorach z jajkiem, ogórkiem i cebulą to fajna propozycja na smaczne smarowidło na kanapki. Idealna na śniadanie i kolację ale również jako farsz fo jajek. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 1-3 osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI : 1 puszka szprotek w pomidorach 2 ugotowane jajka 3 ogórki 1/2 cebuli 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego (do wyboru ) sól pieprz 1. Szprotki rozgniatamy widelcem. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę a jajka siekamy. Wszystkie składniki p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...