Przepis na domowe kiszone ogórki w słoikach które są świetnym dodatkiem do dań obiadowych. Bardzo stara receptura od babci Reni na ogórki kiszone na zimę. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4-5 słoików 0.9 l Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI: 2 kg małych ogórków gruntowych 1 ząbek czosnku 20 liści wiśni kawałek korzenia chrzanu 1 pęczek kopru z baldachami 2 litry zimnej wody 2 płaskie łyżki soli kamiennej do przetworów 1. Ogórki dokładnie myjemy, ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...