Przepis na : obiad
W sezonie grzybowym zawsze szykuję zupę ze świeżych grzybów. Poza sezonem – zupa grzybowa w naszym domu powstaje z grzybów mrożonych. Jak naszykować elegancką, aksamitną na podniebieniu zupę z mrożonych podgrzybków? Bardzo prosto! Pokażę Wam, co robię żeby smak mrożonych grzybów był w zupie mocno skoncentrowany. I DZIEŃ, WIECZOREM Grzyby odmrażamy przez noc – przesypujemy je z woreczka do głębokiej miseczki i wstawiamy do lodówki. Podgrzybki powinny się odmrażać powoli – puszczą dużo wody. Tej wody w żadnym wypad... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.
Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.
Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.
Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?
Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!