Kolejny przepis na przetworzenie ogórków, który będę uskuteczniać co sezon. Ten przepis akurat wyszedł wyjątkowo ode mnie, nie od My, który w tym roku zarządzał ogórkowymi przetworami. I to chyba ostatni nowy przepis w tym roku na ogórki, który pojawi się na blogu. Zrobiłam jeszcze jedną wersję tych warzyw w occie, ale chyba muszę poszukać innego przepisu, bo te wyszły prawie niejadalne. I mimo, że jestem wielką fanką octu, tutaj jest go zdecydowanie za dużo. Poza tym nie mam już miejsca na dodatkowe przetwory, a... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...