Kiedy tracimy cenne składniki odżywcze i witaminy? Co tracimy poprzez długie smażenie czy przechowywanie w wodzie? Witamina A, B

Kiedy tracimy cenne składniki odżywcze i witaminy? Co tracimy poprzez długie smażenie czy przechowywanie w wodzie? Witamina A, B

Kiedy tracimy cenne składniki odżywcze i witaminy? Co tracimy poprzez długie smażenie czy przechowywanie w wodzie? Witamina A, B

Staramy się odżywiać zdrowo .   Kupujemy produkty ekologiczne i lokalne .   Gotowanie jest najczęściej wykorzystywaną formą obróbki cieplnej, patelni używamy tylko czasami.   Chemiczne dodatki i konserwanty (np. Glutaminian sodu w popularnej Vegecie ) zastępujemy domowymi mieszankami przypraw i ziół (Sprawdź w pełni ekologiczną, robioną przez Nas ręcznie domową vegetę Tutaj tylko w tej chwili w obniżonej cenie!).   Ale czy na pewno znacie podstawowe zasady zachowania wszystkich cennych ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IzaGotuje

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.