Przepis na : kolacja
Polecam Wam kolejną pyszną pastę do pieczywa. Przygotowaną z jajek, sera żółtego i smażonej cebulki. Ta cebulka to był bardzo dobry pomysł, dzięki niej pasta ma ciekawy smak. W paście jajecznej obowiązkowo musi się znaleźć szczypiorek. Bardzo polecam na śniadanie lub kolację ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Zapraszam :) Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo pół małej cebuli 10 dag twardego sera żółtego 3 łyżki majonezu olej do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku pół pęczka szczypiorku Wy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...