Chleb pszenno-kukurydziany na miodzie

Chleb pszenno-kukurydziany na miodzie

Chleb pszenno-kukurydziany na miodzie

Najlepszy chlebek jaki do tej pory upiekłam. Pszenno-orkiszowy na drożdżach, mleku i prawdziwym miodzie. Piękny, żółciutki i taki pyszny. Po naciśnięciu chlebek wraca, jest mięciutki i puszysty za razem. Lekko słodki. Jednym słowem...idealny. Można upiec go na świąteczny stół. Ja na pewno tak zrobię. Bardzo Wam go polecam. Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka ciepłego mleka 5 dag świeżych drożdży 1 lekko kopiasta łyżka miodu prawdziwego 1 mała łyżeczka soli 4 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Izabelawkuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.