Szakszuka z boczkiem i szpinakiem

Szakszuka z boczkiem i szpinakiem

Szakszuka z boczkiem i szpinakiem

Przepis na : śniadanie

Składniki/1 porcja: – 1 duży pomidor  np. malinowy – garść świeżego szpinaku – 2 jaja wiejskie – 1/2 ząbku czosnku – 1/2  cebuli – tarty parmezan (opcjonalnie) – szczypiorek (opcjonalnie) – 50 g dobrej jakości chudego boczku – szczypta kminu rzymskiego – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz, papryka słodka i ostra – do podania np. bagietka lub ulubiony chleb Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki). Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu I LOVE LIFE

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.