Jaja faszerowane na wielkanocnym stole to klasyka Dzisiaj proponuję Wam moje dwa ulubione nadzienia. Pierwsze na bazie awokado natomiast drugie z dodatkiem suszonych pomidorów Skosztujcie ! Jajka nadziewane awokado Składniki: – 5 jajek – 1 dojrzałe awokado – łyżeczka soku z cytryny – 2 łyżki majonezu – świeży szczypiorek lub kolendra – sól i pieprz opcjonalnie Przygotowanie: Jajka gotujemy. Studzimy i obieramy.Kroimy na pół i wydrążamy żółtka. Żółtka rozgniatamy widelcem... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...