Jaja faszerowane na wielkanocnym stole to klasyka Dzisiaj proponuję Wam moje dwa ulubione nadzienia. Pierwsze na bazie awokado natomiast drugie z dodatkiem suszonych pomidorów Skosztujcie ! Jajka nadziewane awokado Składniki: – 5 jajek – 1 dojrzałe awokado – łyżeczka soku z cytryny – 2 łyżki majonezu – świeży szczypiorek lub kolendra – sól i pieprz opcjonalnie Przygotowanie: Jajka gotujemy. Studzimy i obieramy.Kroimy na pół i wydrążamy żółtka. Żółtka rozgniatamy widelcem... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...