Pełnoziarniste racuchy z jagodami

Pełnoziarniste racuchy z jagodami

Pełnoziarniste racuchy z jagodami

Zdrowsza i bogatsza wersja drożdżowych racuszków, placuszków. Zrobiłam je z jagodami, ale bardzo dobrze będą smakowały tutaj też inne owoce. SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej z pełnego przemiału 12,5g drożdży świeżych 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka oleju szczypta soli 2 łyżki cukru ok 1/2 szklanki jagód cukier puder do posypania Przygotować zaczyn rozcierając drożdże z łyżką cukru i z ciepłym mlekiem. Odstawić w ciepłe miejsce na 10 min, aż się spienią. Do miseczki wsypać mąkę, sól, łyżkę cukru, rozmącone j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami, naleśniki, placuszki, jajko, ciasto, naleśnik, gofry, drożdżowe, dania na gorąco, drugie danie, ciasto na naleśniki, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.