Przepiórki na trzy sposoby

Przepiórki na trzy sposoby

Przepiórki na trzy sposoby

Byliśmy wczoraj na warsztatach kulinarnych z Aleksandrem Baronem, właścicielem warszawskiej restauracji Solec 44 . Spotkanie było poświęcone przepiórkom. Chociaż uwielbiamy polską kuchnię tradycyjną i grzebanie w starych przepisach, przepiórek nigdy nie przyrządzaliśmy. Trochę przy nich trzeba się napracować, porcje są niewielkie, a my jednak lubimy, gdy bilans energetycznych wychodzi na zero… Niemniej było warto! I ten obłędny zapach masła i rozmarynu unoszący się w powietrzu. Hello! Ze wszech miar m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu GRUBY WAŁEK

Autor

GRUBYWAŁEKGRUBYWAŁEK

Fajnie, jak jest duży i ciężki, ale liczy się jeszcze technika, pomysły i umiejętność wsłuchania się w potrzeby drugiego człowieka...

Wałek do ciasta. Skoro wałek, to ciasto. Najwięcej pewnie będzie tu w związku z tym deserów. Przynajmniej przez jakiś czas. A ten przyjdzie później też na wszystko inne.

Będzie pysznie i zabawnie.

Proudly cooked in Poland!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, mięso, puree, warzywa, ziemniak, polewa, ziemniaki, krupnik, por , seler, kolacja, pietruszka, mięsa pieczone, warzywa na patelnie, pieczone ziemniaki, bez pieczenia

Inne przepisy z GRUBY WAŁEK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.