Byliśmy wczoraj na warsztatach kulinarnych z Aleksandrem Baronem, właścicielem warszawskiej restauracji Solec 44 . Spotkanie było poświęcone przepiórkom. Chociaż uwielbiamy polską kuchnię tradycyjną i grzebanie w starych przepisach, przepiórek nigdy nie przyrządzaliśmy. Trochę przy nich trzeba się napracować, porcje są niewielkie, a my jednak lubimy, gdy bilans energetycznych wychodzi na zero… Niemniej było warto! I ten obłędny zapach masła i rozmarynu unoszący się w powietrzu. Hello! Ze wszech miar m... czytaj dalej...
Fajnie, jak jest duży i ciężki, ale liczy się jeszcze technika, pomysły i umiejętność wsłuchania się w potrzeby drugiego człowieka...
Wałek do ciasta. Skoro wałek, to ciasto. Najwięcej pewnie będzie tu w związku z tym deserów. Przynajmniej przez jakiś czas. A ten przyjdzie później też na wszystko inne.
Będzie pysznie i zabawnie.
Proudly cooked in Poland!