Najczęstszy i najszybszy dodatek do drugiego dania - mizeria. Przez większość przyrządzana z dodatkiem śmietany i cebuli. Nasza ulubiona, przepis tutaj , jest przygotowana na bazie winegretu, słodko - kwaśna. Dziś proponuję mizerię w greckich klimatach, bo śmietanę zastąpił jogurt grecki, a czosnek cebulę. Lżej strawna, zdrowsza, po prostu pyszna. Składniki na 2 porcje: 1 ogórek sałatkowy 1/2 ząbka czosnku 150 g jogurtu greckiego 4 gałązki natki pietruszki 1 łyżka octu winnego sól, pieprz Wykonanie: ogórka ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...