Woda z miodem i cytryną to stary jak świat, ale kompletnie zapomniany sposób na wzmocnienie odporności. Koniecznie woda odstana przez minimum 10 godzin, najlepiej przez całą noc. W ten sposób przygotowany miód rozpuszcza się samoczynnie i zwiększa swoje antybiotyczne właściwości nawet 250- krotnie. czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...