Talarki ziemniaczane - smażone

Talarki ziemniaczane - smażone

Talarki ziemniaczane - smażone

Talarki ziemniaczane to cudownie prosty dodatek do obiadu. Są smaczne i bardzo chrupiące, najsmaczniejsze te smażone w głębokim, oleju. Niezdrowe? Do dietetycznych potraw na pewno nie należą. Nie ma sensu jednak rezygnować z ulubionych potraw, trzeba jedynie zachować umiar. Warto wiedzieć, że dopiero wielokrotne użycie tego samego oleju powoduje nagromadzenie szkodliwych związków. Jeśli używasz oleju do powtórnego smażenia należy go koniecznie przefiltrować lub do następnego smażenia zlać czysty z góry. Talarki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.