Jaka sadzone na szpinaku (zielona szakszuka)

Jaka sadzone na szpinaku (zielona szakszuka)

Jaka sadzone na szpinaku (zielona szakszuka)

Przepis na : śniadanie

 Jajka sadzone na szpinaku to prosty, sycący posiłek. Sprawdzi się na niedzielne śniadanie, pyszny obiadek z dodatkiem ziemniaczanego puree lub chrupiącej grzanki na kolację. Możesz użyć szpinaku mrożonego lub najlepiej świeżego. Składniki: 200-250 g świeżego szpinaku 4 jajka bio 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1 łyżka masła klarowanego gałka muszkatałowa, najlepiej z młynka Przygotowanie: oberwać z lisków szpinaku grubsze ogonki. Szpinak dokładnie umyć i odwirować w suszarce do sałaty na patelni rozgrzać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.