Jajko jako najdoskonalszy produkt żywnościowy stworzny przez naturę to niezbędny element zdrowej diety. Nie zawiera wiele kalorii, bo jedno jajo to około 80 kcal. Na szczęście bzdurna kampania antyzdrowotna jakoby jajka podnosiły cholesterol jest w odwrocie, zresztą cholesterol z jajka nie jest wbudowywany w nasze tkanki. Jajka zawierają wszystkie witaminy i minerały jakich potrzebujesz do zdrowego funkcjonowania. Między innymi do doskonałe źródło luteiny i zeaksantyny, która chroni nasze oczy. Dzięki wła... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...