Chleb żytni z mąką pszenna razowa i łamanym ziarnem żyta wg J.Hamelmana

Chleb żytni z mąką pszenna razowa i łamanym ziarnem żyta wg J.Hamelmana

Chleb żytni z mąką pszenna razowa i łamanym ziarnem żyta wg J.Hamelmana

Rewelacyjny,przepyszny chleb,kolejny z ksiazki "Chleb" Jeffreya Hamelmana.Na gleboki smak tego chleba wplywaja maka pszenna razowa i namoczone ziarno zyta.Ziarno zastosowane w przepisie jest lamane,a nie mielone i w znaczacy sposob odzialuje na konsystencje pieczywa.Od dawna frapowal mnie dodatek lamanego ziarna ,nie przypuszczalam jednak ,ze rezultat moze byc tak fantastyczny.Chleb jest cudownie wilgotny,dzieki czemu bardzo dlugo zachowuje swiezosc. Duzy udzial maki zytniej ma rowniez ogromny wplyw na powstanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.